Drobečková navigace

Úvod > Aktuality a akce > V masopustním maratonu jsou na řadě Všeradice a Zadní Třebaň

V masopustním maratonu jsou na řadě Všeradice a Zadní Třebaň



Masopust v TřebániZveme všechny občany na Všeradický masopust, který se koná dne 22. 2. 2014 od 13:00 hodin. Start a cíl je u restaurace Na Růžku.

První březnový víkend se koná nejvyhlášenější masopust v kraji - v Zadní Třebani. Letošní ročník je už 25.!  V oce 1990 se v Zadní Třebani u Berouna konala první novodobá oslava masopustu. Letošní třebaňský »fašaňk« tedy bude výroční, pětadvacátý. Velkolepý rej maškar vypukne jako vždy poslední sobotu v masopustě - ta letos připadá na 1. března. 

Program XXV. Poberounského masopustu, který patří mezi největší akce svého druhu v celém Středočeském kraji, začne v 10.00 na zadnotřebaňské návsi zabíjačkou a stylovým staročeským jarmarkem, na kterém budou kromě řemeslných výrobků k dostání preclíky, perníky, koláče, pečené maso, víno, medovina... Děti se budou moci svézt na konících.

Počínaje 10.00 se na improvizovaném jevišti v podobě valníku postupně představí:

-       staropražská kapela Třehusk

-       kejklíř a iluzionista Petr Theimer

-       dětská lidová muzika Notičky

-       dětský folklorní soubor Klíček

-       taneční skupina Proměny

-       řevničtí ochotníci s tradiční masopustní fraškou

Poté se vydá Zadní Třebaní průvod maškar v čele s kapelou a kvartetem »hlavních« postav: medvědem a medvědářem, policajtem i Masopustem-Bakchem. Bezprostředně po skončení průvodu, tedy přibližně od 18.00-18.30, se ještě bude konat sousedské posezení s kapelou Třehusk ve Společenském domě.