Drobečková navigace

Úvod > Aktuality a akce > Řevnice hostí Pivní festival

Řevnice hostí Pivní festival



festival.jpgJiž podruhé se Řevnice stanou poslední květnovou sobotu městem zlatavého moku. Pivní festival Řevnice se na zdejším náměstí uskuteční v sobotu 27. května od 11:00 do 19:00. Pořadatelé si pro letošek přichystali osvědčené pivovary a přidali k tomu řadu novinek.

Účast již potvrdily pivovary z blízkého i dalekého okolí: Hostomický Fabián, Krčín ze Sedlčan, Malešov, broumovský Matuška, Vilém z Jinců, Vinohradský pivovar, všeradický Všerad či Bad Flash. Přijede rovněž bohatě zásobený stánek s názvem Čerstvé pivo. Řada dalších účastníků je navíc ještě v jednání. Chybět by neměl ani restaurační pivovar z Lochkova, nově otevřený pivovar v Kytína a pro Středočechy „exotický“ pivovar z Nového Šaldorfu-Sedlešovic nedaleko Znojma. 

Novinkou je zapojení řevnické restaurace U Rysů, kde exkluzivně čepují světlou jedenáctku Rys z produkce pražského pivovaru Lužiny, jakož i výrobky Zámeckého pivovaru Frýdlant. Dalším novým prvkem bude účast Sdružení přátel piva, které ve svém stánku nabídne piva z polských minipivovarů, pivní suvenýry, ale také pivní osvětu formou degustační hry. Soutěžit budou letos i sami vystavovatelé – o nejlepší pivo festivalu.

Stejně jako loni budou příchozí vítat domovarníci z Řevnic i blízkého okolí, kteří návštěvníkům nabídnou své výrobky formou uvítacích drinků. Takže všichni, kteří mají zájem ochutnat pivo vařené v domácích podmínkách, by měli na festival dorazit hned zkraje, dokud domovarníkům nedojdou zásoby.

Aktuální informace k festivalu, který finančně podpořilo i město Řevnice v rámci kulturních grantů, najdete na stránkách www.pivnifestivalrevnice.cz, případně na Facebooku: https://www.facebook.com/pivnifestivalrevnice.