Drobečková navigace

Úvod > Aktuality a akce > Pedagogové z Berounska se inspirovali u svých kolegů ve Zdicích

Pedagogové z Berounska se inspirovali u svých kolegů ve Zdicích



MAP_lg_WEB_zakladni2.jpgMožnost nahlédnout do výuky svých kolegů, inspirovat se jejich metodami, vzájemně sdílet zkušenosti a dobrou praxi měli pedagogové z Berounska na Základní škole Zdice. Tamní kolektiv pedagogů pod vedením ředitelky Mgr. 
Evy Fiřtové uspořádal 22. května Den pro školy. Konal se v rámci projektu MAP ORP Beroun II. Šlo o první setkání v rámci Platformy pro síťování základních škol v území ORP Beroun. „Ohlasy jsou velmi pozitivní. Akce se velmi vydařila a může tak být dobrou inspirací pro ostatní školy,“ uvedla projektová manažerka MAP ORP Beroun II. Jitka Štembergová. Akce se zúčastnilo osm škol čítajících 16 pedagogů, kteří v rámci setkání měli možnost osobně navštívit výuku kolegů, a to jak na 1. tak na 2. stupni ZŠ Zdice. Na prvním stupni zájemci navštívili například hodiny českého jazyka, angličtiny, prvouky, matematiky. Na druhém stupni pak výuku dějepisu, anglického jazyka, přírodopisu i českého jazyka. Součástí setkání byly i rozhovory s vyučujícími a vzájemné sdílení  zkušeností a informací k aktuálním vzdělávacím potřebám žáků. Účastníci akce se shodli, že získané poznatky mohou využít v praxi a  považují je za velmi inspirativní. Oceňovali například párovou výuku, s níž se někteří setkali vůbec poprvé. Za největší přínos označili někteří například ukázku nových forem práce, nové metody, rozbor s učitelem, 
skládankové učení nebo začlenění metody CLIL do výuky přírodopisu. Shodli se, že v ukázkových hodinách by bylo dobré pokračovat, a to i na dalších školách.