Drobečková navigace

Úvod > Aktuality a akce > Orientační běžci zahajují sezónu na Brdech

Orientační běžci zahajují sezónu na Brdech



Datum konání:
11.4.2013

Orientační běhŘevnice - Oblastní mistrovství v orientačním běhu se tentokrát poběží v neděli 19. května, a to na klasické trati v okolí Lesního divadla v Řevnicích.
Organizátoři z USK Praha zvou při této příležitosti také neregistrované sportovce na veřejný závod v orientačním běhu. Během neděle se účastníci v různých kategoriích utkají v závodě na klasické trati.
Centrum závodu je situováno do areálu Lesního divadla v Řevnicích. Pořadatelé očekávají účast okolo 500 závodníků převážně z Prahy a Středočeského kraje. Závod na klasické trati začne v 11:00 hod intervalovým startem. 

Tratě povedou po svazích brdského hřebene, závodníci se budou potýkat s různorodým terénem: s kopcovitými pasážemi s kamenitou podložkou, s velmi jemně členitými terénními tvary a s množstvím rýh. Použity budou celkem 2 mapy s měřítkem 1:10 000 a 1:15 000, které nesou názvy podle místních lokalit - Pišťák a Babka. Stavitelem tratí je Petr Bořánek. 

Hledání oranžovo-bílých lampionů podle mapy je sport, který získává stále větší oblibu. Proto jsou kromě tratí pro registrované závodníky v nabídce tratí pro různé věkové kategorie zařazeny také speciální kategorie pro příchozí veřejnost. Pro začátečníky budou postaveny speciální jednodušší tratě P3 s délkou 3 km, pro zkušenější to budou T3 (3 km) nebo T7 (7 km). V poslední době roste zájem o start v rodinné kategorii pro rodiče s malými dětmi (HDR). V této kategorii jeden z rodičů svoji ratolest na trati doprovází a společně si sport v přírodě náležitě užijí. Závodníci kategorie HDR, DH 10L, náboru a tréninku mohou startovat kdykoliv v době otevření startu přes startovací krabičku. 

Prezentace náborových závodů pro veřejnost bude probíhat v areálu Lesního divadla v Řevnicích od 9:15 do 10:15 hod. Je možné se také přihlásit dopředu na emailové adrese hora (zavináč) fsv.cvut.cz, nebo v omezeném množství na místě. Parkování bude označeno, je potřeba dbát pokynů pořadatelů. Více informací najdete ZDE. Více také na telefonu  603 454 853