Drobečková navigace

Úvod > Aktuality a akce > O nejlepším kuchaři rozhodne »hvězdná« porota

O nejlepším kuchaři rozhodne »hvězdná« porota



P1060841.JPGMarkéta Hrubešová, Tereza Bebarová i Jan Rosák zasednou v porotě, která rozhodne o vítězi klání profesionálních kuchařů, jež bude v sobotu 17. září součástí X. ročníku akce Vaření se Zámeckou paní. Tu tradičně hostí Všeradice u Berouna, konkrétně zdejší Zámecký dvůr, kde se před 231 lety narodila »pramáti českých kuchařek« Magdalena Dobromila Rettigová.

Profesionálové budu tentokrát soutěžit v přípravě menu na grilu. Návštěvníci budou moci ochutnat nejen to, ale i spoustu dalších dobrot. A také pivo, samozřejmě – k mání bude hned několik druhů z místního pivovaru Všerad. Sami navíc mohou poměřit své umění v soutěži příchozích O nejlepší škvarkovou placku.

Celodenní oslava dobrého jídla a pití  ve Všeradicích začne už v 11 hodin dopoledne. Kromě nejrůznějších laskomin je připraven i bohatý program pro celou rodinu. Zahraje několik kapel, včerně krajanské muziky z rumunského Banátu, vystoupí šermíři, tanečníci, kejklíř, dámská vokální skupina, připraveny budou soutěže spojené s jídlem, děti si budou moci zařádit ve skákacím hradu i v žonglérském koutku, mohou si nechat namalovat obličej či vyzkoušet, jak se dojí kráva.

Moderátorkou odpoledne bude známá herečka, autorka kuchařské knihy sestavené z receptů M. D. Rettigové Markéta Hrubešová.