Drobečková navigace

Úvod > Aktuality a akce > Do muzea Rettigové se dostanete v den jejího výročí zdarma

Do muzea Rettigové se dostanete v den jejího výročí zdarma



Stálá interaktivní výstava o životě M. D. Rettigové, která se nachází ve všeradické galerii Zámeckého dvora,bude 31. ledna otevřena pro návštěvníky ZDARMA! V neděli 31. ledna totiž uplyne 231 leP1060841.JPGt od narození této slavné všeradické rodačky a kuchařky. 
„Rettigová je naší nejslavnější rodačkou. Její Domácí kuchařka se stala věhlasnou a dodnes je možné podle ní vařit. Nejenže rozšířila znalectví české kuchyně a sbírku kuchařských receptů, ale přispěla i k rozšíření českého jazyka. Tím, že bude muzeum otevřené zdarma, chceme alespoň trochu přispět k dalšímu šíření jejího věhlasu,“ uvedl provozovatel muzea Bohumil Stibal. Interaktivní výstavou a potažmo i životem světoznámé kuchařky provádí návštěvníky herečka Simona Stašová. Expozice nabízí osm originálních zastavení, při kterých se rozhodně nudit nebudete. „Úkolem je například určit, co t
o znamená kapoun či kolník. Nebo rozpoznat různé druhy bylinek," uvedl Stibal. U příležitosti loňského kulatého výročí M. D. Rettigové navíc vzniklo nové cédéčko se staropražskými písněmi o vaření a jídle i stylová kuchařka herečky Markéty Hrubešové.