Drobečková navigace

Úvod > Aktuality a akce > Císařovna přijede slavit advent

Císařovna přijede slavit advent



Karlštejn v zimě.jpgBohatý program, muzikantský, taneční i divadelní, je připraven na počest císařovny Elišky v Karlštejně. Slavná choť Otce vlasti Karla IV. do podhradí v čele své družiny dorazí v neděli 27. listopadu i v neděli 18. prosince – oba dny se zde bude odbývat oslava Karlštejnského královského adventu.
Na náměstí pod hradem vyroste historické tržiště, na kterém budou k dostání hračky, dřevěné zbraně, výrobky řezbářů, šperkařů, ozdoby, korále, adventní věnce i spousta dalšího zboží. Nebudou chybět ani nejrůznější laskominy a karlštejnské víno či karlštejnské pivo Karlíček. Soudek se speciální várkou připravenou místním pivovarníkem Jiřím Chybou právě na počest adventu bude naražen vpodvečer, po příjezdu královny na náměstí. Návštěvníci se také mohou těšit na zpřístupnění tzv. muzejní stezky. K dispozici jim budou všechna karlštejnská muzea – od vinařské expozice nedaleko centrálního parkoviště po muzeum voskových těsně před vstupem do hradu.
Vladařovu manželku i diváky budou bavit šermíři a šermířky ze skupin Alotrium a Reginleif, zahrají kapely Kapičky, Fotr a kolektiv, Čenkomor, Třehusk, zatancuje skupina Proměny, nejen koledy zapěje soubor HUKOt i děti z Karlštejna a Litně. Těšit se můžete na živý betlém, na loučový průvod i ohnivé kejkle metačů ohně.
První adventní neděli bude vrcholem oslav koncert muzikálové zpěvačky i herečky Michaely Noskové, poslední adventní neděli zase přijdou královnu Elišku pozdravit slavní obyvatelé Karlštejna - známý herec Pavel Zedníček a populární zpěvák Pavel Vítek. Tečku za celodenním programem obstará ohňová show. 

Neděle 27. listopadu 2016

12.00 – KAPIČKY, country skupina z Karlštejna

13.00 – SHŠ ALOTRIUM + SHŠ REGINLEIF, šermíři z Černošic

13.25 – DOMEČEK KARLŠTEJN

13.40 – ZŠ LITEŇ

14.15 – HUKOt, pěvecký sbor z Ořecha

14.45 – SHŠ ALOTRIUM + SHŠ REGINLEIF, šermíři z Černošic

15.10 – TŘEHUSK, staropražská kapela

16.00 – PROMĚNY, taneční skupina z Řevnic

16.30 – Příchod průvodu s královnou Eliškou

- přivítání královny rychtářem a zástupci vinařského i pivovarnického cechu

- přípitek karlštejnským vínem

- slovo královny k poddaným

- naražení soudku s karlštejnským pivem Karlíček – přípitek

- Michaela NOSKOVÁ na počest královny

- Děti ZŠ Karlštejn na počest královny

- rozsvícení vánočního stromu