Drobečková navigace

Úvod > Aktuality a akce > Tři králové se na Berounsku vydávají do ulic

Tři králové se na Berounsku vydávají do ulic



TrojTři královéice králů se i letos v lednu vydají do ulic Berouna a dalších obcí s kasičkami. Tradiční Tříkrálová sbírka se uskuteční od čtvrtka 2. ledna do neděle 12. ledna.

Pomocnou ruku přislíbili Farní charitě také skauti z berounského střediska Radost a Naděje, kteří budou do sběracích pokladniček vybírat ve skautských krojích. „Pokud se najde někdo, kdo se rád zapojí jako dobrovolník, velice rádi ho přivítáme,“ uvedla koordinátorka sbírky Jitka Kebrlová, která je k zastižení na telefonu 776 773 442. Charita ČR je jedinou organizací pověřenou pořádáním sbírky, která má jasná pravidla. Není důležité, jak početná skupinka dětí - králů vás přijde navštívit, ani jestli všichni budou v bílém a na hlavách mít korunky. Jednomu přítomnému vedoucímu skupinky musí být více než 15 let, zodpovídá za vykoledovanou částku, má u sebe svůj občanský průkaz a Průkaz vedoucího skupiny koledníků. Dále u sebe má Osvědčení o oznámení sbírky.

Sbírka má předem jasně daná pravidla pro rozdělení výtěžku. Většina vykoledovaných prostředků zůstává v regionu, kde byly vybrány. Farní charita Beroun tak po skončení sbírky požádá zpět o 65% vybraných prostředků na konkrétní využití pro své sociální služby.