Drobečková navigace

Úvod > Aktuality a akce > Do Všeradic míří Vydra i krajané z Rumunska

Do Všeradic míří Vydra i krajané z Rumunska



Ve všeradickém Zámeckém dvoře je teď každý víkend rušno. Míří sem nejen známý herec a bavič Václav Vydra, ale i rozmanité čarodějnice a strašidla. V listopadu sem pak mají namířeno krajané z rumunského banátu.
Již v pátek 18. října pokračuje další z oblíbených Zámeckých večerů. Od 19 hodin v podkroví zrekonstruovaného špýcharu Zámeckého dvora hosty pobaví a jistě i rozesměje oblíbený herec Václav Vydra. Všeradice již zná, neb se zde loni účastnil oslav 750. výročí vzniku obce. Spolu s ním vystoupí také operní pěvkyně Gabriela Jelínková.
Hned druhý den bude Zámecký dvůr patřit milovníkům staročeských zabijaček. Konají se tu po oba víkendové dny vepřové hody. Co jsme pro vás přichystali? Například můžete ochutnat vynikající zabijačkovou polévku, tlačenku, ovar, jaterničky i jelítka.
Čarodějnice, ježibaby a nejroztodivnější strašidla jsou zváni na pátek 25. října, kdy se ve dvoře uskuteční Halloweenská párty Pro malé i velké začne v Zámecké restauraci od 17 hodin. Je jedno, zda přijdete, přiletíte, nebo se připlazíte. „Čekáme vás v co nejstrašidelnějších maskách a kostýmech. Pro děti jsou připraveny hry a soutěže, hudba DJ. Těšit se můžete i na lákavé tematické pochoutky i nápoje,“ slibuje provozní Marcela Bussová. Od 20:00 pokračuje program pro dospělé. Vstupné je pro dospěláky 80 Kč, děti zaplatí polovic.
V listopadu se pak ve Všeradicích setkají čeští krajané pocházejících z rumunské vísky Gerník. Právě ta před lety s Gerníkem uzavřela partnerskou smlouvu. „Akce nazvaná I. Všeradické setkání krajanů z Gerníku se uskuteční v sobotu 23. listopadu od 16:00 ve všeradickém Zámeckém dvoře,“ uvedl starosta obce Bohumil Stibal, který v roce 2010 partnerskou smlouvu se svým gernickým protějškem podepsal. Do Čech tak z rumunského Banátu zavítá gernická kapela Bohemia, hrát k tanci a poslechu budou i gerničtí muzikanti již žijící v Čechách. Vstup na setkání je zdarma.