Drobečková navigace

Úvod > Aktuality a akce > Milovníci houbaření se sejdou v Řevnicích

Milovníci houbaření se sejdou v Řevnicích



stažený soubor.jpgNejvětší houbařský festival v Čechách Houbyfest se koná 8. října v Řevnicích hned na několika místech. V sedm ráno startuje v Lesním divadle závod v houbaření. Jeho účastníci se se svými úlovky budou moci pochlubit v 10 hodin v cíli v Dřeváku na nádraží. Bohatý kulturně-gastronomický program se bude konat hlavně na Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. K ochutnání bude houbové ragú, houbová polévka, guláš, houby nadívané, nakládané, grilované, houbové rizoto, houbový koláč, ale i buřty. Součástí Houbyfestu totiž bude i druhý ročník Mistrovství ČR o nejkrásněji nařezaného buřta na opékání.
Zájemci se mohou vydat na houbařskou vycházku s mykologem Michalem Mikšíkem. Můžete navštívit výstavu hub v Dřeváku, kde bude také mykologická poradna. Režisér Tomáš Vorel pohovoří o psychydelických účincích lysohlávek a o své „Cestě z města“. V Lesním divadle vystoupí od 15:00 Kašpárek v rohlíku, vstupné 250 Kč v předprodeji 200 Kč. To vše zpestří hry a workshopy s houbařskou tématikou. Více o festivalu na www.facebook.com/houbyfest.

Program Houbyfestu

7.00 Závod v houbaření, start Lesní divadlo. Cíl 10.00 (Dřevák).

9.00 Houbařská adrenalinová vycházka s Mgr. Mikšíkem (náměstí)

10.00 Přehlídka pokrmů z hub a lesních plodů, prodej doplňků na houbaření a camping (náměstí)

10.00 Výstava čerstvých úlovků (Dřevák)

12.00 Mykologická poradna s Mgr. Mikšíkem (Dřevák)

12.00 Mistrovství světa v opékání buřtů (náměstí)

13.00 Houby magické - debata s režisérem Tomášem Vorlem nejen o jeho Cestě z města. Vstupné 80 Kč (Čajovna Cherubín)

15.00 Kašpárek v rohlíku, vstupné 250 Kč, předprodej 200 Kč (drogerie na náměstí Řevnice, kulturní středisko Řevnice, trafika nádraží Řevnice, sms ticket), děti do 2 let a ZTP zdarma. (Lesní divadlo)