Drobečková navigace

Úvod > Aktuality a akce > Řevnice hostí premiérový pivní festival

Řevnice hostí premiérový pivní festival



festival.jpgMilovníci zlatavého moku si přijdou na své. Řevnický pivní festival pořádá v sobotu 28. května zdejší vinotéka Malá Morava. Ve dvoře na náměstí vedle vinotéky bude od 11 hodin k ochutnání pivo z více než desítky malých pivovarů z blízkého i vzdálenějšího okolí. Třebaže jde o vinotéku, mezi řevnickými podniky se pyšní nejširší nabídkou piva z menších regionálních pivovarů. Právě majitel podniku František Kotršal s nápadem uspořádat pivní festival přišel.
Na festivalu budou moci návštěvníci okoštovat pivo z pivovarů Jince, Hostomice, Všeradice, dorazí i Bobr ze sousední Zadní Třebaně. Řevnice, které vlastní pivovar zatím nemají, budou hostit i vzdálenější pivovary. K dostání tak bude zlatavý mok z cenami ověnčeného pivovaru Matuška nebo pražského Vinohradského pivovaru. Čepovat se bude i Bad Flash, jde o společný podnik pražských pivních restaurací Kulový blesk a Zlý časy, který si nechává vařit pivo v různých prověřených minipivovarech. Dalšími účastníky budou sedlčanský pivovar Krčín či Vítek ze Sedlce-Prčice, v jednání je i účast Slepého krtka z Ujkovic a hosta z dalekého východu.
Od jiných slavností piva se řevnický festival bude odlišovat účastí takzvaných domovarníků z Řevnic a Karlštejna. Jejich pivní výtvory budou moci návštěvníci festivalu ochutnat zdarma díky speciálním welcome drinkům.
Pořadatelé radí návštěvníkům, aby si přinesli vlastní sklo a vyhnuli se tak žíznivému čekání na sklenice. Hosté si ovšem budou moci koupit sklenice i na místě - pivovary totiž chystají nabídku suvenýrů všeho druhu. „Na grilu budou klobásky a steaky, hudební doprovod pak obstarají naši známí na kytary a další nástroje," doplnil řevnický pořadatel.