Drobečková navigace

Úvod > Aktuality a akce > Řevnický pivní festival nabídne piva z malých pivovarů

Řevnický pivní festival nabídne piva z malých pivovarů



Bez názvu.jpgO posledním květnovém víkendu se v Řevnicích nedaleko Prahy koná první ročník pivního festivalu. Ve dvoře na náměstí vedle vinotéky Malá Morava bude v sobotu 28. května od 11 hodin k ochutnání pivo z desítky malých pivovarů z blízkého i vzdálenějšího okolí.
Pokud vám spojení vinotéky a piva nejde do hlavy, vězte, že Malá Morava se mezi řevnickými podniky pyšní nejširší nabídkou piva z menších regionálních pivovarů: jejími čtyřmi pípami už vedle standardní plzeňské dvanáctky proteklo pivo z Jinců, Hostomic, Všeradic, ale také z proslulého minipivovaru Matuška v Broumech nebo ze Zichovce, malé vesnice ležící mezi Slaným a Louny.
Na festivalu nebudou chybět Jince, Hostomice, ani Všeradice, a dorazí i Bobr ze sousední Zadní Třebaně. Řevnice, které vlastní pivovar zatím nemají, budou hostit i vzdálenější pivovarníky, mezi jinými již zmíněný a cenami ověnčený pivovar Matuška, pražský Vinohradský pivovar či Bad Flash, společný podnik pražských pivních restaurací Kulový blesk a Zlý časy, který si nechává vařit pivo v různých prověřených malých pivovarech, mimo jiné v Beskydském pivovárku nebo u "Zhůřáka" Chrise Baerwaldta, vynalézavého Američana působícího ve Zhůři u Nepomuka.
Dalšími účastníky budou sedlčanský pivovar Krčín či Vítek ze Sedlce-Prčice, v jednání je i účast Slepého krtka z Ujkovic a jednoho hosta z dalekého východu, jehož jméno nechť zatím zůstane tajemstvím.
Pořadatelé radí návštěvníkům, aby si přinesli vlastní sklo a vyhnuli se tak žíznivému čekání na sklenice. Hosté si ovšem budou moci koupit sklenice i na místě -- pivovary chystají nabídku suvenýrů všeho druhu.
Samozřejmostí je doprovodný program. "Místní domovarníci budou hosty vítat welcome drinky, bude to takové překvapení, slyšel jsem něco o kávových pivech," láká návštěvníky pořadatel František Kotršal, jinak provozovatel Malé Moravy.
"Na grilu budou klobásky a steaky, hudební doprovod pak obstarají naši známí na kytary a další nástroje," dodává pořadatel.