Drobečková navigace

Úvod > Aktuality a akce > Brdský cyklobus opět vyjíždí

Brdský cyklobus opět vyjíždí



Datum konání:
17.4.2013

Brdy - Už devátou sezónu vyjíždí na svoji trasu cyklobus – tradiční pomocník cyklistů, kteří rádi vyrážejí do brdských lesů a okolí. Zvláštní linka se speciálně upraveným autobusem jezdí v trase Dobřichovice, nádraží – Mníšek pod Brdy, nám. – Kytín, náves a pomáhá vyvézt cyklisty od vlaku v údolí Berounky do brdských vrchů. Rozsah provozu je stejný jako v předchozích letech, tedy pět spojů každý nepracovní den z Dobřichovic a čtyři spoje v opačném směru. V Dobřichovicích je zastávka cyklobusu umístěna na parkovišti vedle nádražní budovy.
Linka bude v provozu až do 6. října 2013. V loňské sezóně přepravil cyklobus celkem 2100 cestujících a 1150 jízdních kol. Cyklobus opět navazuje na vlaky linky S7 z obou směrů, čímž nabízí své služby cyklistům od Prahy i od Berouna.
Z Mníšku pod Brdy nebo Kytína mohou vyznavači bicyklů vyrazit po značených cyklistických trasách, sledovat lze i pěší turistické trasy či krajem projíždět po mnoha lesních cestách. Několik tipů na výlety nabízí leták Cyklisté v PID, který ROPID vydává k začátku cyklistické sezóny.
Na lince cyklobusu platí Tarif PID a cena přepravy jízdního kola je 16 Kč bez ohledu na vzdálenost a také bez ohledu na předchozí použití nebo nepoužití vlaku. Ve vlacích linky S7 je cena za přepravu jízdního kola dle Tarifu ČD 25 Kč za jednu jízdu.