Drobečková navigace

Úvod > Aktuality a akce > Výtopna Zdice zve na "prvomájové" oslavy

Výtopna Zdice zve na "prvomájové" oslavy



Datum konání:
29.3.2013

Historický autobusPrvní dubnový víkend, tedy 6. a 7. 4., se již tradičně otevře expozice muzea Výtopny Zdice. Toto muzeum je známé nejen svou železniční a silniční technikou, ale také malou expozicí socialistických relikvií z dob minulého století. Letos se návštěvníci mohou těšit na unikátní novinku: vzorový byt z přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Tento prezentovaný pokoj navozuje atmosféru tehdejší doby – spatříte, co se tenkrát používalo ke každodenní potřebě téměř v každé rodině, chybět nebude ani rozečtené Rudé Právo, stylová pivní láhev a další dobové předměty.
Letošní otvírání Výtopny Zdice se ponese v duchu májových oslav svátku práce tak, jak probíhaly za socialismu. Chybět nebudou ani dobové automobily jako alegorické vozy a zazní i známá internacionála. Nad tím vším budou dohlížet příslušníci VB. Navíc v sobotu se přidají i další automobiloví veteráni z okolí, kteří se sjedou do prostor muzea Výtopny Zdice.
Při této příležitosti vyjede z Prahy zvláštní historický motorový vlak včele s lokomotivou T 435.003 přezdívanou "Hektor". Odjezd z Prahy hlavního nádraží je v 7:55, ze Smíchova 8:04 a do Zdic přijede 9:06. Každou celou hodinu odjíždí od muzea historický autobus RTO na okružní jízdu městem Zdice, první spoj jede v 9:00, poslední 16:00. Po poledním je ze Zdic (13:30) vypraven opět historický vlak (T 435.003) „Herold expres“ do Březnice. Vedle toho je pro předem přihlášené účastníky možnost navštívit exkurzí březnický pivovar Herold. Prostory muzea i vlaku oživí známá poberounská hudební skupina Třehusk.

Další podrobnosti najdete na webu organizátora, případně informace na telefonu 777 209 817-8.