Drobečková navigace

Úvod > Aktuality a akce > Zdická výtopna zahajuje turistickou sezonu

Zdická výtopna zahajuje turistickou sezonu



Muzeum Výtopny Zdice se v sobotu 4. dubna a neděli 5. dubna otevře veřejnosti. Koná se jubilejní 10. zahájení turistické sezony. Kvůli výlukám na trati se ale letos obejde bez historické jízdy motoráčkem do březnického pivovaru.
Návštěvníci se ale budou moci vydat na okružní jízdy nejmenší motorové lokomotivy Prasátka T212.0581 a vozu Rybák  z výtopny Zdice do stanice Zdice a zpět do výtopny.
Celý víkend bude mezi výtopnou a železniční stanicí jezdit autobus Ikarus 543.20. s odjezdem z areálu výtopny vždy v celou hodinu od 9:00 do 16:00. (trase Výtopna - Kulturní dům (modelářská výstava) - Vojenské muzeum - Nádraží ČD – Výtopna)
Celé sobotní dopoledne bude v areálu Výtopny k poslechu hrát poberounská skupina Třehusk.  V 11:58 bude slavnostně otevřena nová expozice služebny místního oddělení Veřejné Bezpečnosti. Ve zdickém kulturním domě bude navíc probíhat výstava modelů "Zdická padesátka".  Ani místní vojenské muzeum nezůstane v utajení a otevře své brány. Chybět nebude bohaté občerstvení a prodej upomínkových předmětů ze sortimentu Saxi.  Více na www.saxi.cz